ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ


Η εκπαίδευση που ακολουθούμε βασίζεται στη θεωρία της θετικής ενίσχυσης. Αυτό σημαίνει ότι ενθαρρύνουμε και επιβραβεύουμε το σκύλο για κάθε μικρή η μεγάλη του επιτυχία. Ο σκύλος μας μαθαίνει με χαρά γιατί ξέρει πως θα ανταμειφθεί. Η ανταμοιβή του μπορεί να είναι μια λιχουδιά, ένα χάδι, ένα παιχνίδι ή ένα γλυκό μπράβο! Έτσι βοηθάμε το σκύλο να σκέφτεται και να ξεχωρίζει τις επιθυμητές από τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές και να ανταποκρίνεται στις εντολές μας. Σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει βία ή τιμωρία, σωματική ή ψυχολογική σε οποιαδήποτε μορφή ή ένταση.Η εκπαίδευση δυναμώνει τη σχέση ανάμεσα σε κηδεμόνα και σκύλο. Μας προσφέρει την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση να έχουμε κοντά μας ένα συνεργάσιμο, ήρεμο και ευτυχισμένο σύντροφο, να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της οικογένειας μιας και μαθαίνει να συμπεριφέρεται σωστά.


Πολύ συχνά τα σκυλιά μας επιδίδονται σε φυσιολογικές σκυλίσιες συμπεριφορές, όπως είναι το γάβγισμα, το σκάψιμο, το μασούλημα των επίπλων και άλλα. Κάποια λατρεύουν να καλωσορίζουν τους επισκέπτες μας, πηδώντας επάνω τους ή δαγκώνοντας μανίκια και μπατζάκια. Κάποια άλλα προτιμούν να λερώνουν πάνω στα χαλιά μας και αρνούνται πεισματικά να λερώσουν στη διάρκεια της βόλτας. Για όλα αυτά, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τη βοήθεια και τη γνώση μας στην επίλυσή των διάφορων προβλημάτων που πιθανόν να αντιμετωπίζετε με το μικρό σας φίλο.


Η θετική εκπαίδευση μας επιτρέπει να αρχίσουμε την εκπαίδευση του κουταβιού από την ηλικία των 2 μηνών. Ο εκπαιδευτής θα φτιάξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα  που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Μπορούν να συμμετέχουν και να χειρίζονται το σκύλο, όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη φυσική τους κατάσταση.
Βοηθάμε το σκύλο μας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και όχι φοβίες.
Είναι διασκεδαστικό για το σκύλο σας αλλά και για εσάς.